Nordic Trust Homes
Ovdje ćete pronaći sve odgovore vezane za proces ''prije i poslije'' kupovine.

Vodič Za Kupce

Ovdje ćete pronaći sve odgovore vezane za proces ''prije i poslije'' kupovine.

Kupovina
Trebate prvo napraviti listu Vaših želja, potreba i istovremeno tražiti informacije o područjima koji su u Vašem interesu. To sve trebate raditi prije nego što se odlučite tražiti imovinu u Turskoj.

Poređenje
Preporučujemo Vam da napravite poređenje kod različitih firmi koje se bave prodajom nekretnina i prekontrolišete da su Vam ponudili dovoljno informacija. Predstavite im sve informacije koje tražite i Vaše želje kako bi najlakše mogli da izaberemo region prije nego što kupite imovinu u Turskoj. Pitajte za referense. Pitajte i za servis "after sale". Šta to znači? To je servis koji, poslije kupovine, firma i dalje nastavlja da se brine o Vama. To je potvrda da se još uvijek brinemo za Vas i poslije kupoprodajnog procesa.

Besplatno putovanje u Tursku
Kad ste izabrali Vašeg posrednika i skupili sve potrebne informacije o nekretninama u Turskoj, onda je vrijeme da putujete. Za Vas smo pripremili poseban provod. Preporučujemo da pregledate sve za što ste zainteresovani (šoping, razdaljina do različitih mjesta od Vašeg interesa, skupite podatke o stanovnicima u području itd) prije nego kupite nekretninu u Turskoj.

Iskoristite vrijeme da vidite što vise objekata koji su na prodaju. Provedite vrijeme efektivno.
Imajte na umu da imate dovoljno vremena i da provedete vrijeme efektivno u potražnji.
Pregledajte što je moguće više nekretnina. Skupite cijene i informacije da biste jednostavnije uporedili sve podatke. Napišite pitanja i razmišljanja da biste zajedno sa posrednikom  diskutovali o tome prije nego što kupite Vašu imovinu.

Diskutujte uslove kupovine i plan otplate ili direktnog plaćanja.
Mi u kompaniji Nordic Trust Homes pokušavamo uvijek pronaći najbolje cijene i plan otplate za naše klijente. Uvijek smo na Vašoj strani i uvijek pregovaramo o cijeni da bi našim klijentu bila što povoljnija cijena.
Imamo veliko iskustvo i poznajemo cijene na tržištu nekretninama na tlu Turske. Rado bi da podijelimo to iskustvo sa Vama.
Vi ćete dobiti SVE informacije o kupoprodajnom procesu od Vašeg posrednika prije nego što kupite Vašu nekretninu.

VAŽNI DOKUMENTI

TAPU
Tapu je važan dokument koji dokazuje da ste Vi vlasnik nekretnine koju ste kupili.

ISKAN
ISKAN je dozvola koja dokazuje da je moguć boravak u građevini. Ima dva tipa Iskan: generalni i lični.

Za generalni Iskan, koji se zove Ön Iskan (Iskan 1), važi cijeli kompleks zgrade i pokazuje da je konstruktovana u skladu sa današnjim zakonima, da su svi zakoni ispunjeni kao da su i svi dokumenti na mjestu.

Lični ISKAN, koji se drugim riječima zove FERDI (Iskan), važi samo za lični stan. On se može izdati samo ako se posjeduje Ön Iskan. FERDI Iskan dokazuje da je aktuelni stan ili građevina naseljiva i pošto je ISKAN registrovan, može se ugraditi voda i struja.

Mi u Nordic Trust Homes se možemo pobrinuti da imate sve važne dokumente i možemo Vam pomoći da podnesete zahtjeve za priključke vode i struje.

Ukoliko imate pitanja, ili ako razmišljate o čemu, onda nas slobodno pitajte ili nam se obratite. Mi ćemo Vam rado pomoći.

Imate li pitanja o tome?
loader Pošaljete...
Nađi imovine

Naši Klijenti

Naser R.
I would like to thank Oktay and the team for very friendly treatm..
Čitaj Više

POPULARNE

 • O Side

  Side je istorijski grad koji se nalazi samo 67. kilometara od aerodroma u Antaliji. Dok šetaš uskim ulicama grada, možeš da vidiš sve istorijske građevine iza
 • O Istanbulu

  Istanbul je najveći turski grad po broju stanovnika 6-i u svijetu po veličini, s 15 miliona stanovnika.
 • O Bodrumu

  Bodrum je najmodernije mjesto u Turskoj. Ako želite kombinovati jedrenje, ulaganje u dobar život, za vrijeme dugih sunčanih dana, onda Bodrum može da ispuni vaš
 • O Alanji

  OPŠTE INFORMACIJE: Alanja, je jedna od najvažnijih turističkih mjesta Turske, koja se
CHAT NA WHATSAPP!