Nordic Trust Homes
Kako kupiti nekretninu u Turskoj? | Informacije o kupnji nekretnina u Turskoj | Pitanja i odgovori o kupovini nekretnine Turske

Pitanja i Odgovori

Kako kupiti nekretninu u Turskoj? | Informacije o kupnji nekretnina u Turskoj | Pitanja i odgovori o kupovini nekretnine Turske

ZAŠTO INVESTIRATI U TURSKU?

Postoji mnogo razloga zbog kojih je korisno investirati u Tursku.


TURSKA & EU

Turska je postala kandidat za članstvo u Evropsku uniju još 1999. godine. Pregovori su dignuti na viši nivo 2005. godine i od tada je broj investitora naglo počeo da raste. Tržište imovinom je vidno poboljšan poslije toga. Zbog toga je postalo vrlo važno da se investira u imovinu u pravi čas.


EKONOMIJA

Turska ekonomija je stabilna u poređenju sa drugim zemljama i taj trend je u uzlaznoj putanji. Položaj Turske utiče jako puno na ekonomsko stanje zemlje. Turska ekonomija je poslednjih godina rasla i sada je u ekonomskom razvoju. Zemlja je danas jedna od primjera gdje se ekonomija razvija, gdje je inflacioni takt stabilan, gdje je kreditiranje povoljno i gdje je BNP u stalnom porastu. Cijene sa visokom stopom razvoja stvaraju povoljnu klimu za investicije. Turska ima povoljnu strukturu stanovništva koja stvara preduslov za budući razvoj. Turska je u društvu 20. najboljih svjetskih ekonomija.


VELIKE MOGUĆNOSTI ZA KUPOVINU I NAJAM STANOVA U TURSKOJ

Sve je veći broj zainteresovanih da kupi imovinu u Turskoj, da bi kasnije vršili najam istih. Tursko tržište nekretninama ima velike mogućnosti najma, a to sve utiče na sve veći broj investitora koji žele kupiti i investirati u Tursku.


POTRAŽNJA

Postoji velika potražnja za nekretninama u Turskoj. Danas je vrlo lako, za lokalno tanovništvo, da kupi građevinu u Turskoj. Cijene su vrlo povoljne za inostrane investitore.


Pošto je sve više i više investitora odlučilo kupiti nekretninu u Turskoj, Turska vlada je preuzela korake da pojednostavi kupoprodajni proces. Da se kupi i investira u nekretninu je jednostavnija i efektivnija od mnogih evropskih zemalja. Vodič za kupovinu daje važne informacije na koje trebate razmišljati prije kupovine Vaših Nekretnina u Turskoj.
Koštanja koja Vas slijede su zakonski prevod (TAPU), dokument sa štambiljom, koštanja advokata (advokat je poželjan) i poneki manji troškovi. Očekujte koštanja u visini oko 4,4% od vrijednosti nekretnine.
CHAT NA WHATSAPP!