Nordic Trust Homes
Istanbul je najveći turski grad po broju stanovnika 6-i u svijetu po veličini, s 15 miliona stanovnika.

O Istanbulu

Istanbul je najveći turski grad po broju stanovnika 6-i u svijetu po veličini, s 15 miliona stanovnika. Grad ima dugu istoriju, te je bio  prestolnica triju carstava: Bizantskog, Rimskog i Osmanskog carstva. Nakon uspostavljanja Turske Republike, glavni grad se premiješta u Ankaru, ali Istanbul ostaje grad trgovine, ekonomskog  i kulturnog središta zemlje.

Istanbul ima dva međunarodna aerodroma (treći je u izgradnji), dva mosta koji povezuju dva kontinenta, Evropu i Aziju (treći je u izgradnji).  Marmaray  je podzemna željeznica koja prolazi ispod Bosfora. Broj trgovačkih centara i vrijednosnih nekretnina u Istanbulu se povećavaju svake godine. Sve više i više stranaca se odlučuju ulagati u Istanbulu, gradu koji povezuje dva svjetska kontinenta, grad sa dva svjetska mora i grad s dugom istorijom koja se vrijedi posjetiti.

Cijene nekretnina u Istanbulu nikad nisu bile povoljnije za ulagače kao danas. Istanbul je najveći turski grad i pruža zadivljujuće i neograničene mogućnosti za investitore koji žele ulagati u Turskoj. Istanbul je turski financijski glavni grad i uskoro će postati globalni financijski centar. To je još jedan razlog zašto mnogi ljudi dolaze u grad i žele ulagati u Istanbul.

Prema izvještaju u 2014. godini koja dolazi iz TUIK (Turkish Statistics Department), statistiku Odjela, pokazuje da je Istanbul najpopularniji grad za kupovinu nekretnina u Turskoj a drugi grad je Antalja. Kupovinom  nekretnine u Istanbulu je isplativo ulaganje zbog visokog procenta iznajmljivanja prostora. Većina stranih investitora koji kupuju zemlju i stanove u Istanbulu je iz Njemačke, Engleske, Irske, Rusije, Holandije, Belgije, Švedske, Norveške, Danske, Kuvajt,  Katar i UAE.

Ako volite istorijske, kulturne i moderne rezidencije, sa širokim rasponom objekata, najboljih kuhinja, turske kuhinje, šopinga i noćnog života, kao što je Istanbul,  je pravo mjesto za život. Nikada Vam neće biti dosadno u ovom čarobnom gradu.

Najpopularnija mjesta i znamenitosti Istanbula su: Blue Mosque(Sultan Ahmet Mosque), Hagia Sophia(Ayasofya), Istanbul Maiden’s Tower(Kız Kulesi), Grand Bazaar(Kapalıcarsi), Egyptian Bazaar(Mısır Carsısı), Basilica Cistern(Yerebatan Sarnıcı), Topkapı Palace, Galata Tower, Ciragan Palace, Hippodrome, Archeological Museum, Suleymaniye Mosque, Dolmabahce Palace, Beylerbeyi Palace, Chora Church och Rumeli Fortress

Najpopularniji restorani Istanbulu su: Cipriani, Ulus 29, Paper Moon, Anjelique, Park Samdan, Cahide, NusretSteak House, Zuma, Mikla, 360, Sunset, Changa, Borsa, Feriye, Maiden’s Tower Restaurant, Gaja, GunaydınSteak House, Tavacı Recep Usta och Nupera.

Najpopularniji klubovi i barovi u Istanbulu su: Reina, Anjelique, Blackk, Sortie, SuAda, Al Jamal, Babylon, Jolly Joker, 360, Sess, Rehab, Ulus 29, Aztek, Indigo, Limoncello och Murphy’sDance Bar.

Ako ste socijalni i volite izlaske, savjetujemo vam da provjerite ove tačke prije nego što se odlučite kupiti nekretninu u Istanbulu.

Postoji nekoliko važnih stvari koje trebate uzeti u obzir i biti oprezni prije nego što započnete proces kupovine nekretnina u Istanbulu. Pročitajte naš vodič koji Vam može pomoći u procesu.

• Odaberite profesionalnog posrednika pri kupovini nekretnina u Istanbulu.

• Provjerite postoje li  problemi sa imovinom u Istanbulu

• Saznajte više o prijašnjim vlasnicima ( važi samo za polovne apartmane)

• Uz pomoć advokata ili agenta doznajte što više o Vašim zakonskim pravima.

• Kupiti pristupačnu nekretninu u Istanbulu nije najbolji izbor ako niste kupovali u Istanbulu ranije. Rado ćemo Vam pomoći u procesu i pronaći pristupačnu nekretninu po Vašim željama.

• Uvijek treba posjetiti zgradu ili kuću i pogledati mjesto. Stoga Vam preporučujemo da idete na naše besplatno putovanju da biste vidjeli nekretninu vlastitim očima.

•. Nudimo investiciono savjetovanje i poslovni servis kako bi lakše pronašli pristupačnu imovinu na osnovu Vašeg budžeta. Pomoći ćemo  Vam u ispunjenju Vaših snova u dobru investiciju u Istanbul.

Imate li pitanja o tome?
loader Pošaljete...
Nađi imovine

Naši Klijenti

Ahmet & Amela
We would like to thank the entire team at Nordic Trust Homes. We ..
Čitaj Više

POPULARNE

 • O Bodrumu

  Bodrum je najmodernije mjesto u Turskoj. Ako želite kombinovati jedrenje, ulaganje u dobar život, za vrijeme dugih sunčanih dana, onda Bodrum može da ispuni vaš
 • O Side

  Side je istorijski grad koji se nalazi samo 67. kilometara od aerodroma u Antaliji. Dok šetaš uskim ulicama grada, možeš da vidiš sve istorijske građevine iza
 • O Istanbulu

  Istanbul je najveći turski grad po broju stanovnika 6-i u svijetu po veličini, s 15 miliona stanovnika.
 • O Alanji

  OPŠTE INFORMACIJE: Alanja, je jedna od najvažnijih turističkih mjesta Turske, koja se
CHAT NA WHATSAPP!