Nordic Trust Homes
.Ankara je glavni grad Turske, međutim Istanbul je poznat kao kulturni glavni grad Turske, gdje se spajaju Europa i Azija. Antalija je turistički grad i 5. naj

O Antaliji

Ankara je glavni grad Turske, međutim Istanbul je poznat kao kulturni glavni grad Turske, gdje se spajaju Europa i Azija. Antalija je  turistički grad i 5. najveći grad u Turskoj i najveći grad na mediteranskoj regiji. preko 2.2 miljona broj stanovnika i grad raste iz godine u godinu.

Antalija je koljevka mnogih civilizacija u istoriji već hiljadama godina. Postoje mnoge Arheološka mjesta kao što su Hadrijanova vrata, Stari grad (Kaleici), Termessos, Aspendons, Perge, Phaselis, Side, Simena, Olympos, Cirali, Kekova, kuća Nikole u Myra itd, koje stoje na raspolaganju da se posjete.

Područje Antalije se proteže od Gazipase pa do Kalkan sa svim svojim povijesnim ruševinama, zlatnim plažama i nevjerojatnom prirodom.

Ako planirate kupiti nekretninu u Antaliji, postoji toliko mnogo stvari koje Vam stoje na raspolaganju u ovom lijepom gradu:

• Stari grad Antalija pod imenom  Kale ICI mora biti vaš prvi stop.To je dobro ocuvano i jedan je od najvažnijih istorijskih mjesta u Antaliji.Obilazak luke i Hadrijanova vrata je doživljaj za sebe.

• Olympos i Cirali su druga mjesta koja vrijedi posjetiti.

Olympos je bio jedan od najvažnijih gradova Lycians. Ne propustite da posjetite Yanartas (Chimaera) gdje vječni plamen izlazi iz planine.

• Myra (Demre): Svidjet će vam se istorija ovog drevnog grada Lycian posebno kad vidite crkvu svetog Nikole, pozorište i kamene grobnice.

• Aspendos je dobro očuvano antičko pozorište u regiji poznatoj sa svojim prekrasnom akustikom. Pozorište se danas koristi za velike opere i festivale sa kapacitetom do 15000. ljudi.

• Postoji mnogo više arheoloških mjesta koje možete posjetiti, kao što su Xanthos, Patara, Antiphellos, Arycanda, Limyra, Rhaselis itd. Sve ove povijesne ruševine čine Antaliju popularnu i atraktivnu za investiranje u nekretnine

Apartmani u Antaliji predstavljaju najbolji primjer ulaganja u Turske nekretnine. Pješice se može doći do pješčane plaže obala Mediterana a za samo nekoliko sati vožnje do povijesnih ruševina.

Tu je moguće pronaći fantastične restorane i barove. Tako su najpopularnija mjesta: Vanilla Lounge, Seraser Fine Dining, Il

VicinoPizzeria, Patio Bistro&Restaurant, 7 Mehmet, Alp Pasa, Big Chefs Cafe and Restaurant, Castle Cafe Bar, Kaison Sushi, Turgay Et Lokantasi, Macha Cafe&Restaurant and Kokoyaki. Svi ovi restorani sa ukusnom hranom su još jedan od razloga za investiranje u Antaliju.

Broj sunčanih dana u Antaliji je preko 300, što čini

Antaliju idealnim mjestom za život. Među svim europskim gradovima na mediteranskoj obali, cijene u Antaliji su najpovoljniji i izmeđuostalog za kupovinu nekretnina. Ako uporedite cijene nekretnina u Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Grčkoj, vidjet čete da su apartmani u Antaliji mnogo jeftiniji i istovremeno bolje opremljeniji.

Ako ste zainteresovani za kupovinu stana u Antaliji, postoje dvije popularne četvrti pod nazivom Konyaalti Plaža i Lara plaža, gdje možete pronaći brojni kafice, restorane, trgovine, plaže klubove i barove. Za one koji žele kupiti nekretninu u Antaliji u  ovim dvijema četvrtima, imaju veliki potencijal najma gotovo cijele godine.

Nema mnogo gradova u kojima možete igrati golf, rafting, parasol, skijanje, krstarenje, posjećivanja arheoloških mjesta, planinarenje i sunčanje na pješčanim plažama. Svi ovi objekti su dostupni svim stanovnicima. Preporučujemo Vam da dođete i lično se uvjerite da postoji mnogo više razloga zašto se treba kupiti nekretninu u Antaliji.

Imate li pitanja o tome?
loader Pošaljete...
Nađi imovine

Naši Klijenti

Vailette & Kjell
We bought an apartment from Mahmutlar from Oktay in 2014. Oktay ..
Čitaj Više

POPULARNE

 • O Bodrumu

  Bodrum je najmodernije mjesto u Turskoj. Ako želite kombinovati jedrenje, ulaganje u dobar život, za vrijeme dugih sunčanih dana, onda Bodrum može da ispuni vaš
 • O Alanji

  OPŠTE INFORMACIJE: Alanja, je jedna od najvažnijih turističkih mjesta Turske, koja se
 • O Istanbulu

  Istanbul je najveći turski grad po broju stanovnika 6-i u svijetu po veličini, s 15 miliona stanovnika.
 • O Side

  Side je istorijski grad koji se nalazi samo 67. kilometara od aerodroma u Antaliji. Dok šetaš uskim ulicama grada, možeš da vidiš sve istorijske građevine iza
CHAT NA WHATSAPP!