Nordic Trust Homes
Spajanja i akvizicija (M & A) operacije na turskom tržištu uključuju stranih stranaka postigli volumen od 3,5 milijarde dolara u prvih osam mjeseci 2015. godine
29
SEP

Strani investitori ink 53 M & A bavi na turskom tržištu u osam mjeseci

Spajanja i akvizicija (M & A) operacije na turskom tržištu uključuju stranih stranaka postigli volumen od 3,5 milijarde dolara u prvih osam mjeseci 2015. godine

Spajanja i akvizicija (M & A) operacije na turskom tržištu uključuju stranih stranaka postigli volumen od 3,5 milijarde dolara u prvih osam mjeseci 2015. godine učestvuju u 53 transakcije između siječnja do kolovoza, stranih stranke odlučili da značajno investiraju u turskom high-tech i internet kompanije, dok je lanac maloprodaje, restorana i privatnih školskih mreža u zemlji također došlo do povećanja prekograničnih potražnje.

Ukupna količina 124 M & A operacije od strane domaćih i stranih investitora u Turskoj u navedenom periodu završila 4,3 milijarde dolara, prema Mustafa Akgün, direktor u Pragma, u Istanbulu na bazi investicionog bankarstva i savjetodavnih firmi. Općenito, samo za dio M & A operacije su pune finansijske detalje javno objavljeni, a pravi obim verovatno biti znatno veći.

Od 124 bavi, 53 sa stranim učešće imaju procijenjena vrijednost od 3,5 milijardi dolara na kraju godine očekivanje ta brojka prelazi 5 milijardi dolara.

U prvih osam mjeseci, strani investitori zaključio 22 M & A bavi u high-tech i Internet sektoru, zatim ponude nekretnina-konstrukcija, proizvodnja, hrane, pića i energetske industrije u manjem broju.

Akgün je izjavio da su SAD, Njemačka, UAE, Austrije i Velike Britanije, postrojeni kao zemlje porijekla stranih stranaka uključenih u M & A operacije u Turskoj.

"Strani interes investitora za brzo rastuće srednje veličine turski biznisa u potrošača orijentiranih industrija je vjerojatno nastaviti u budućnosti, s obzirom na rastuću populaciju i porasta razine prihoda", istakao Akgün.

Značajne transakcije u Turskoj ove godine uključuje kompletnu nabavku hrane isporuke online kompanija, Yemeksepeti, dostavljanjem Hero 589 milijuna dolara i partnerstvo sa sjedištem u Dubaiju investitor private equity Abraaj Grupe sa Hepsiburada.com, najveći online trgovac u Turskoj, za dogovor, rekao je da biti oko 400 milijuna dolara. Abraaj također uložio u duseka i spavaća soba tekstila producent, BRN Baza Ev Tekstili, i Yu-Ce Medical, a medicinski materijal producent. Još jedan investitor iz Zaljeva, Investcorp, iz Bahreina, preuzela većinski udjele u turskom telematike kompanija, Arvento Mobile Systems, dok privatne mreže škola, Mektebim Okullari, zaradio je Saudijska partner, SEDCO Holding Group, sa 50-postotni udio prodati .

Novije aktivnosti uključuju katarski investicijski fond Mayhoola je partnerstvo s turskim trgovac, Boyner, preko 30,7 posto akvizicija udjela posao za 332.000.000 dolara, a 80 posto akvizicija udjela francuske Lactalis grupe u turskom mliječnih kompanija, Ak Gida. Ovaj sporazum navodno premašila 1 mlrd USD u volumenu.

Udio

CHAT NA WHATSAPP!