Nordic Trust Homes
Tursko kupatilo ili Hamam je jedno od najpopularnijih mjesta za posjetiti za sve one koji imaju stan u Alanji.
20
JUL

Tursko kupatilo

Tursko kupatilo ili Hamam je jedno od najpopularnijih mjesta za posjetiti za sve one koji imaju stan u Alanji.

Tursko kupatilo ili Hamam je jedno od najpopularnijih mjesta za posjetiti za sve one koji imaju stan u Alanji. Možete se riješiti toksina iz organizma putem znojenja u kadu i zatim postati potpuno čisti nakon pilinga, a zatim se opustiti dok vas neko masira. Riječ "sauna" je finsai riječ koja znači "kupatilo za znojenje". Sauna poboljšava cirkulaciju krvi i limfe i čini kožu blistavom i elastičnom. Drvo u sauni upija vodenu paru i zadržava vlagu. Koža u sauni ne može biti spaljena. U saui i turskom kupatilu vasa koza moze strci samo temperatura od 40 stupnjeva, a temperatura tijela raste do 38 stepeni. Tjelo jodmah reaguje i znoji se i to također povećava ćelije u krvi. Dok se svi virusi i bakterije neutralisu vi ce te izivati i dobiti  opuštajući efekat saune koja vam omogućuje da se riješite stresa i umora, što je veoma korisno za nervni sistem. Ovo također jača imunitet i čini da tijelo manje postaje bolestnno.

Neke informacije o sauni:

Ne idite u saunu s bikini, sorcu ili t-shirt, najbolje uci  go sa rucnikom oko vas. Trebate piti dosta tečnosti prije odlaska u saunu. Maksimalno vrijeme da budete u sauni bi trebao biti manje od 15 minuta. Nakon što ste otišli iz saune, uzmi te  hladan tuš za vraćanje temperature tijela i krvnog pritisaka Nakon tuširanja, osuši se i popij vvodu, voćni sok ili čaj. Trebalo bi izbjegavati alkoholna pića tijekom ove faze. Možete ponoviti isti proces do tri puta.

Ovo ne treba da radite sauni:

Ne bi trebalo da idete u saunu mokar, vaše tijelo mora biti suho. Ne bi trebalo da ide te sa prstenjem, ogrlicom ili narukviom. Sipanje vode na kamenje nije tradicija, to je samo način da se poveća vrućina. Ako je temperatura u sauni dovoljna ne sipajte vodu na kamenje radi zabave. Ukoliko postoji narod u sauni, morate prvo pitati prije nego sto polije te vodu na kamenje. Sauna ima mnogo zdravstveneei prednosti i savršen je tretman za svako tijelo i dušu. Parna soba ima mnogo zajedničkog sa finskom sauaom, samo sto je klimaa drugačija. Vrlo je prakticno sa svojom visokiom vlagom i niskom temperatuom (oko 45 stupnjeva). A parna ksauna može izliječiti manje bolesti i čini vasu kozu blistavijom i elastičnom. Ako ste u sauni svake noći pomoći će vam da se oslobodite stresa i dobijate udoban i opuštajući san.

Topla voda i ugodna temperatura  od 40-45 stupnjeva daje visoku vlagu u turskom kupatilu koji uzrokuje da se tijelo znoji i oslobađa toksina. Drugi proces, ribanje, obnavlja kožu uklanjajući mrtve stanice kože. Nakon ribanja, dobit ce te  masažu koja vaše tijelo opušta. Zatim, operite cijelo tijelo sa toplom vodom, a zatim idite na odjel za rekreaciju. Popij vodu, čaj, tursku kafu ili voćni so. Nakon saune i turskog kupatila, idi kući u svoj stan  u Alanjju i osjećaj te se potpuno osvježeno.

Udio

CHAT NA WHATSAPP!