Nordic Trust Homes
Dimcay je ime rijeke koja dolazi s planine i ulijeva se u more 6 km istočno od Alanya Castle (tvrđave).
15
JUL

Riba na žaru u Dimcay

Dimcay je ime rijeke koja dolazi s planine i ulijeva se u more 6 km istočno od Alanya Castle (tvrđave).

Dimcay je ime rijeke koja dolazi s planine i ulijeva se u more 6 km istočno od Alanya Castle (tvrđave). Ako imate imovinu u Alanji, prvo morate posjetiti Dimcay gdje možete uživati u svježem planinskom zraku, dok se kupate u hladnoj vodi. Na vrhu brda ima jedana Dim brana koja proizvodi električnu energiju u Alanji. Postoji oko 30 restorana i piknik spotova gdje serviraju ribu, meso, piletinu i vegetarijansku hranu. Ako imate imovinu u Alanji obavezno morate posjetiti Dimcay  i sjediti na pergole i pojesti ribu na žaru uz hladno pivo. Tokom vrućih ljetnih dana, razlika u temperaturi je barem 10-15 stupnjeva između Centra i Dimcay. Također možete posjetiti Dimcay ako želite da jedete doručak, skoro svaki restoran poslužuje buffet doručak za 20 lira (oko 7 €)

dim çayı

dim çayı

Ako volite ribu, onda je Dimcay definitivno mjesto za vas gdje  možete uživati ​​u ribi i birati ako hoćete na žaru, prženu ili pohanvanu sa sirom. Neki restorani imaju uživo muziku, gdje možete slušati orijentalnu tursku muziku dok uživate u večeri. Za svakog ko voli da igra igrice, uvijek možete pitati za backgammon, kartice ili Okey (turska igra koju igraju 4 osobe).

Udio

O Blogu

U ovom blogu cemo podijeliti malo savjeta o kupovini nekretnina u Turskoj i podijeliti sve informacije o regijon, da bi vi mogli dobiti najbolji godisnji odmor u Turskoj.

CHAT NA WHATSAPP!