Nordic Trust Homes
U osnovi postoje tri glavne ulice u Alanya : Atatürk Street , 25 mt . Ulica i D - 400 Intercity Road
09
JUN

Gradski prevoz u Alanji

U osnovi postoje tri glavne ulice u Alanya : Atatürk Street , 25 mt . Ulica i D - 400 Intercity Road

U osnovi postoje tri glavne ulice u Alaniji:  Atatürk ulica, 25 mt. ulica i D-400 međugradski put. Tu se saobraćaju dvije vrste autobusa: opštinski autobusi  (bijele i narandžaste boje) i privatni autobusi (plave boje). Opštinski autobusi pružaju javni prevoz u centru grada i završavaju početkom Mahmutlara. Ako ste kupili nekretninu u Alaniji možete onda ići svugdje sa opštinskim autobusima, dok vangradski autobusi za prijevoz do Vašeg odredišta idu opštinski ili privatni autobusi. Ovo su brojevi opštinskih autobusa:

Broj 1. Počinje u Mahmutlaru, nastavlja kroz Kestel (morskom stranom puta), Oba, zatim dolazi na Atatürk ulici, zaustavlja se kod Atatürk skulpture, PTT, Kleopatra plaže i autobuske stanice, kao posljednja stanica. Vraća se istim putem. Cijena za jednu osobu je 2. TL. Ako ste pretplatnik to košta 1,5. TL po osobi. U opštini se mogu kupiti mjesečne karte ili u KenktKart koji su jedno mjesto za kupovinu karata. Postoji ukupno 32. mjesta na kojima možete kupiti Vaše karte.

Broj 2. Linija polazi iz mjesta Mahmutlar, zatim prolazi kroz Kestel centar, Tosmur i Oba preko D-400, zaustavlja se na mjestu Alanyum tržnih centar, Sunayi, državna bolnica, dalje ide 25-om ulicom, zaustavlja se na pijaci (Cuma pazari), kod univerziteta, ribarnice, Tapu-zgrade, Anadolu privatne bolnice, i  na glavnoj autobuskoj stanici u Alaniji se okreče i vrača istim putem. Cijena vožnje po osobi je 2. TL. 1,5 TL je cijena ukoliko ste pretplatnici. (pretplatničke karte mogu se kupiti u opštini ili u KentKart)

Broj 3. Polazi sa iste tačke u Mahmutlaru, prolazi kroz Kestel centar, Tosmur, Oba, D-400, Alanyum tržni centar, Sanayi, i dalje se zaustavlja kod državne bolnice, nastavlja 25-om ulicom, i staje kod glavne pijace (Cuma pazari), Univerzitetske bolnice, ribarnice Tapu-zgrade, Anadolu privatne bolnice, i okreče se na glavnoj autobuskoj  stanici u Alaniji. Povratna putanja je obrnutim smjerom. Cijene su iste kao i u liniji broj 2.

Broj 4. Vas vodi do Alanija Castle (poznate tcrdzave) i staje kod Kuyularönü džamije, Damlataş ulice i kod Vodenog parka.

Broj 1 i 101 uglavnom koriste turisti zbog svojih obilazaka i turizma. Prolazi se kroz Atatürk Bulevar i zaustavlja se kod Atatürk skulpture, pijace (Cuma Pazari), Luke, PTT (pošta), Kleopatra Beach i posljednja stanica je glavna autobuska stanica u  Alaniji (otogar).

Privatni autobusi pružaju javni prevoz između Alanije i okolnih mjesta kao što su: Konakli, Incekum, Avsallar, Kestel, Mahmutlar, Kargicak, Demirtas i Gazipasa. Oni prolaze još i kroz pijacu Cuma pazari. Cijena po osobi je između 2,5 i 3 TL.

Opštinski autobusi staju na određenim mjestima dok privatni staju na mjestima koje Vi poželite. Prosjek vremena između dva autobusa je oko 15. minuta. Ukoliko želite putovati van Alanije, u veća mjesta poput Antalije, Adana, Izmir ili Istanbul, kartu možete kupiti na autobuskoj stanici u Alaniji (otogar) i voziti se savremenim autobusima sa klima uređajima.

Udio

CHAT NA WHATSAPP!