Nordic Trust Homes
Ukoliko ste kupili Vašu nekretninu u Turskoj ili rezervisali putovanje,   onda mnogo prijatelja i poznanika očekuje od Vas neki poklon ili   suvenir.
25
JUN

ŠTA SE MOZE KUPITI OD SUVENIRA U TURSKOJ?

Ukoliko ste kupili Vašu nekretninu u Turskoj ili rezervisali putovanje, onda mnogo prijatelja i poznanika očekuje od Vas neki poklon ili suvenir.

Ukoliko ste kupili Vašu nekretninu u Turskoj ili rezervisali putovanje

onda mnogo prijatelja i poznanika očekuje od Vas neki poklon ili 

suvenir.

U Turskoj ima veliki izbor suvenira na prodaju, od 1 € do 1000 €. U ovom  blogu ćemo Vam prezentirati različitu vrstu suvenira, od najjeftinijih  do najskupljih.

1. Zlo oko (NAZAR BONCUGU)

Veliki broj ljudi u Turskoj vjeruje u Zločesto oko, te ga upotrebljavaju 

i postavljaju kako bi se zaštitili od zlih pogleda. Napravljeno je od 

plave stijene sa okom u sredini. To se može vidjeti na novorođenoj 

djeci. Najniža cijena je oko 30. centi.

 

2. Magnet.

Magnet je jedan od najčešćih suvenira koji se mogu pronaći i  kupiti u svakom butiku suvenira. Jeftini su i, čak šta više, posjeduju  sliku regiona. Cijena je od 1. €.

3. Turski lokum.

Turski lokum je vrlo uobičajen poklon koji se nosi  prijateljima, poznanicima ili rodbini. Postoji mnogo vrsta lokuma, sa, pistacima, orasima, čokoladom, bademom, medom, karamelom itd. 

Cijena ovih slatkiša je od 2 €.

 

 

4. Začini. 

Turska je najpoznatija zemlja začina. Svi je koriste u  hrani. Najpopularniji začini su crni biber, crveni biber, suhi  origano, mak, suha nana, sumak, čili zacin, peršin i zahter. Cijene začina su od 10 € po kilogramu. Najpoznatije mjesto za prodaju začina u Turskoj je u Istanbulu

5. Vodena lula / Nargila. Za prijatelje, pušače, najbolji poklon je vodena lula / Nargila. Ima dosta ukusa koje možete izabrati, npr: jabuka, jagoda, narandža, lubenica, limun, breskva, kokos, mango itd. Cijena vodenih lula se kreće već od 15 €, dok je cijena duhana 7 €.

 

6. Sušeno voće. Za sve one koji misle na svoje zdravlje, je sušeno voće savršen izbor koje se može priuštiti. Mogu se naći: marela, grožđe, hurme, paradajz, jagode i suhe trešnje. Preporučujemo da uzmete još lješnjake, bademe smokve i pistacije. Cijena sušenog voća počinje već od 12 € kg.

7. Tekstil i garderoba.

Turska se nalazi na drugom mjestu, poslije Kine, po prodaji garderobe. Mnogo velikih imena firmi, Calvin Clein, Nike, Zara, Gap, Tschibo, Marks & Specer, Lee, Massimo Dutti, Pull & Bear, Sears, Hanes, B & B, traže tržište za prodaju svojih kolekcija i otvaranje fabrika za proizvodnju. Tu se može naći veliki izbor kućnog tekstila i garderobe koju biste željeli kupiti za sebe. Možete izabrati domaću ili  međunarodnu kompaniju garderobe. U svakoj ulici možete pronaći prodavnicu garderobe i zanimljive dizajnere, bade mantile i peškire vrlodobrog kvaliteta.

8. Koža. Turska je najbolja zemlja za kupovinu kožnih torbi, obuće i jakni sa visokim stepenom kvaliteta. Najbolji period za kupovinu jakni je između marta i oktobra. Poslije toga cijene počinju da rastu, istovremeno kad se nova kolekcija počinje prodavati. Preporučujemo da posjetite više butika prije nego se odlučite da kupite.

Udio

O Blogu

U ovom blogu cemo podijeliti malo savjeta o kupovini nekretnina u Turskoj i podijeliti sve informacije o regijon, da bi vi mogli dobiti najbolji godisnji odmor u Turskoj.

CHAT NA WHATSAPP!