Nordic Trust Homes
Pozovite Nas
Pošaljite Email
Ako ponesete sa sobom telefon koji nije registrovan u Turskoj, morate prvo registrovati vas IMEI broj (International Mobile Equipment Identity) u roku 60 dana o
15
AVG

Koristiti mobilni telefon u Turskoj

Ako ponesete sa sobom telefon koji nije registrovan u Turskoj, morate prvo registrovati vas IMEI broj (International Mobile Equipment Identity) u roku 60 dana o

Ako ponesete sa sobom telefon koji nije registrovan u Turskoj, morate prvo registrovati vas IMEI broj (International Mobile Equipment Identity) u roku 60 dana od dolaska. Ako ste ovdje jednom iill na kraći period, onda ne trebate registrovati vaš telefon. Ako ste kupili stan u Turskoj i želite ostati više od 60 dana i u koliko želite izbjeći sve probleme, molimo Vas da detaljno pročitate sve informacije:

Kako da dobijem IMEI broj?

Kucanjem *#06# (zvijezda, hashtag, nula, šest, hashtag) dobit će te 15 brojeva i to je vaš IMEI broj

IMEI number

Kako mogu kontrolisati ako je moj IMEI broj registrovan ili ne?

Možete kontrolisati vaš IMEI broj na webstranici: https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama. Ovo je stranica od Turske vlade i možete se osjećati sigurni dok je koristite.

Šta se desi ako moj IMEI broj nije registrovan? Kako to utiče na mene?

Ne možete koristiti vašu sim karticu kao 3G ili da pozovete nekoga ili da vas neko nazove ali možete koristiti  Wi-Fi.

Kako mogu registrovati IMEI broj?

Nakon sto ste kontrolirali vas IMEI broj i vidili da nije registrovan onda uradite slijedeće:

Upalite porez državi, putem banke ili u poreskoj ustanovi. Porez kosta otprilike 130 TRY. Uzmite kopiju prve stranice vašeg pasoša i od stranice gdje ste dobili zadnji pečat. Ove kopije ponesete sa sobom do GSP operatora (Turkcell, Vodafone, Avea). Ovdje uplačujete otprilike 40-50 TRY za registraciju, cijena može biti nešto niža u slučaju da krene sa vama jedna osoba što poznaje osoblje. Normalna cijene je 50 TRY.

Mogu li koristiti telefon sa različitim sim karticama nakon sto registrujem IMEI broj?

Ako ima te dokumente za boravišnu dozvolu više od 3 mjeseca možete registrovati multi sim karticu ali ako imate običnu vizu onda možete samo koristit turski broj koji odgovora IMEI broju.

Mogu li registrovati vise od 1 telefona za isto vrijeme?

Ne. Prema zakonu možete samo registrovati 1 telefon u roku od 2 kalendarske godine. Na primjer: Na primjer ako registrujete telefon 14.05.201 i ako želite registrovati još jedan onda možete to uraditi
01.01.2016 i ne trebate čekati do 14.05.2016.

Udio

O Blogu

U ovom blogu cemo podijeliti malo savjeta o kupovini nekretnina u Turskoj i podijeliti sve informacije o regijon, da bi vi mogli dobiti najbolji godisnji odmor u Turskoj.

CHAT NA WHATSAPP!